A doromb-terápia születése

Nemrég tartottam egy csoportos doromb-meditációt, aminek érdekes visszajelzései érkeztek. Olyanok, amik arra engednek következtetni, hogy jóval nagyobb dologba tenyereltem, mint amit valaha is sejtettem, ezért ezt most egy cikkemben részletezném. 

Mindannyian ismerjük a hangterápia fogalmát, a hangtálak és gongok csodás hatásait, viszont több mint tíz éve találkoztam egy hangszerrel, ami annyira mély hatással volt rám, hogy azóta csak ez a hangszer, és ennek hangja, egészségre gyakorolt hatása érdekel.

Mikor elkezdtem dorombon játszani, éreztem, hogy elindul a fejemben egy kellemes bizsergés, és átjárja a testem. Akkor még nem feltételeztem, hogy ez gyógyhatású, csak egyre többet játszottam, és játszottam. Hosszú évek alatt megtudtam, hogy létezik hangterápia, és éreztem, hogy ez valami olyasmi lehet, aztán egy szép napon találkoztam Bálint Györgyi – Hangterápia Kézikönyv című művével, és megvilágosodtam, hogy a doromb is hangterápiás eszköz. Akkor elindultam ezen az úton és kutatni kezdtem egy mester után aki ezen a hangszeren meg tudna tanítani kezelni, de sajnos nem találtam. 2018-at írtunk, és év vége volt, 2020 őszén elmentem egy gong-terápiás tanfolyamra, gondolván, hogy ha nem találok doromb-terápiás mestert, akkor legalább valamilyen másik hangszerrel sajátítsam el ezt a technikát. Utólag rá kellett jönnöm, hogy másra nem volt jó, csak arra, hogy teljesen különböző élmény a kettő, és hogy mindenkinek ki kell próbálnia a gongot, de mindenkinek meg kellene tanulnia dorombon játszani. Elhatároztam, hogy felépítek egy oktatási rendszert, és mivel nem találtam mestert, vagy iskolát, ahol tanulhatok, akkor majd én megteremtem az iskolát, és majd tanulunk egymástól. Több száz kísérletet végeztem gyerekeken, felnőtteken, állatokon egyaránt, és úgy éreztem elégséges megfigyelésem van arra, hogy összerakjam a tananyagot. 

2021 számomra is sok változást hozott, például elindultak a doromb-terapeuta oktatások, és kiképeztünk 23 doromb-terapeutát, akik magyarország szerte használják a módszert. Viszont igazából ez sem volt elég, hogy elhiggyem, a módszer működik. 2021 őszén belevágtam a saját módszerem használatába, és a elkezdtem szervezni doromb-meditációkat. Az első ilyen esemény alkalmával olyan visszajelzések érkeztek, ami teljesen meggyőzött. Azt hirdettem ugyanis hogy a stresszt kell levezetni, és a harmóniát megteremteni, hogy az öngyógyítás beinduljon, és ennél több dolgunk nincs, és nem is tudunk tenni. Viszont az eseményen elhangzottak ennél magasabbra tették a lécet. Első alkalommal egy C hangolású doromb volt a vezérszál, és sokan csontozatra, végtagokra jellemző problémák javulását említették meg, mint fő érzetet. Mint azt kevesen tudják a gyökércsakra felelős a csontok egészségéért, és ennek a hangja a C hang.

Ezen a ponton nagyon ledöbbentem, és rájöttem, hogy sokkal nagyobb dologba tenyereltem, mint az korábban gondoltam, illetve képes lettem volna felfogni. 

Elhatároztam, hogy ezen tapasztalatokat dokumentálom, és a klienseknek sorszámokat adva (hogy védjem a személyes adataikat) lejegyzem, és egy új könyvet fogok kiadni a témában hiszen a doromb-terápia nemcsak olyan, mint a hangtálazás, vagy a gong, de sokkal másabb. Azt nem állítom, hogy jobb, de hogy más az biztos, ráadásul ez egy ízig-vérig magyar módszer, amit csak itthon tudunk megtanulni annak rendje módja szerint.

A hangtál és a gong nagyszerű hangszerek arra, hogy a klienseink egészségét megtámogathassuk, javíthassuk, de vannak esetek, amikor egyszerűen nem tanácsos használni, például beültetett orvosi műszerek, áldott állapotú hölgyek, vagy csecsemők mellett, illetve epilepsziás beteget környezetében, mert azoknak túl magas az amplitúdója, így a fent említett esetekben problémákat okozhatnak, viszont a doromb egy elég alacsony amplitúdójú hangszer, aminek mély morajló hatása igazán kellemes várandós asszonynak, magzatjának, csecsemőnek egyaránt. Beültetett orvosi műszerek, és epilepszia esetén dorombbal is körültekintőek kell, hogy legyünk, így fontos, hogy kellő óvatossággal, kihangosítás nélkül próbálkozzunk, és csakis a fenti problémával rendelkező kliensek beleegyezésével, akaratával, és felelősségére dolgozzunk. Tehát a doromb számos olyan esetben is megoldás lehet, amelyekben a gong és a hangtál nem javasolt.

2022-re teljesen átformálom a teljes tananyagot, az eddigi tanítványaimnak megküldöm azt teljesen ingyen, hogy magukat továbbképezhessék, és egy látványos, magas színvonalú iskolát építek ki a módszer köré.

Következő tanfolyamunk január 15-16. (kattints a szövegre a részletekért!)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s