Rólam

  • Görgesd végig és ismerd meg a történetünket!

A nevem Kelemen Andor Attila, és egy székelyföldi községből, Uzonból származom.

Három éves koromban egy véletlen baleset következtében harmadfokú égést szenvedtem a testem 45%-án. Huszonnégy napig voltam kórházban, közben pedig egy hasonlókorú másik kisfiú is bekerült mellém, ugyanilyen sérülésekkel. Habár az orvosok mindkettőnk szüleit felkészítették a legrosszabbra, én mégis túléltem, sajnos Ő nem.

Ez volt az a fordulópont, ami azt a küldetéstudatot ültette belém, hogy nekem dolgom van ezen a földön.

Végzettségeimet tekintve:  Targoncakezelő, Gong-hangterapeuta, Általános Hangterapeuta és Hangfürdő mester, Tűzvédelmi előadó, Reiki 2 terapeuta, Lélekzengető Doromb-terapeuta.

Kézdivásárhelyen érettségiztem, ahol választott tantárgyként, míg mások a testnevelést választották, én Pszichológia tantárgyból érettségiztem, és ez akkor még teljesen ösztönös volt. Ez volt ugyanis az egyetlen tárgy amit sikerült megértenem. 

Úgy voltam vele, akkoriban, hogy szeretek másoknak segíteni, s a pszichológia által jobban megértem az embereket.

Érettségi után, tanító lettem egy kis erdei falucskában, Lisznyópatakon, ahol egy évig én voltam négy csodálatos gyereknek a harmadik szülője, s ezáltal, ahogyan ott mondják, a falu első embere, ugyanis azt tartják székelyföldön, hogy a falu két első embere a pap és a tanító. Abban a faluban pap nem volt. Így lettem én a faluban az, akire rábízták az emberek az ügyes bajos dolgaikat, patikát, bevásárlást, s megosztották gondjaikat. (A faluban sem gyógyszertár, sem orvosi rendelő, de még bolt sem volt akkoriban.) Életem mesés éve volt, ahol a mindössze 19 éves tanítónak előre köszöntek az emberek, és mindenki tiszteletét élveztem. Jól esett a tisztelet, de legjobban a belém vetett bizalom érintette meg a lelkem, de a legjobb az volt benne, hogy 4 kisgyermek oktatója, vezetője, tanítója lehettem, akiktől rengeteget tanulhattam, s mindeközben segíthettem azoknak, akik nem tudtak volna kimozdulni a faluból.

Életemben számos kitérőt tettem, mire 2014-ben az őrségbe vetődtem, és az Őrállók Alapítványnál kezdtem el dolgozni, mint tábori segítő, és akkor ébredt fel bennem a felismerés, hogy emberek, és gyeremekek segítőjeként tudom beteljesíteni a sorsomat.

Tűzvédelemből azt tanultam: Könnyebb a tüzet megelőzni, mint eloltani. Ezt átültettem a segítői hivatás elméletei közés és arra jutottam, hogy könnyebb a betegséget megelőzni, mint gyógyítani.

Életem nagy felismerése volt, hogy minden betegség oka lelki eredetű, és a stressz az oka.

Elhatároztam, hogy a stresszoldásra öszpontosítok, és azt mesteri szintre fejlesztem.

Az összes kipróbált hangszer közül a doromb az, ami leghatákonyabban oldja a stresszt. Szinte azonnal, így ha egy félórát hallgatod naponta, teljesen ki tudod kapcsolni a napi gondjaidat.

Mikor 2018-ban találkoztam egy könyvben egy bejegyzéssel, ahol azt írta, hogy a doromb terápiás eszköz is lehet, kidolgoztam a “Lélekzengető Doromb-terápia®” módszerét, amelyet aztán le is védettem, hogy megőrizzem a színvonalát.

2019-ben egy könyvet adtam ki, amelyben már érintőlegesen említem a lélekzengetést, mint gyógyító módszert, ennek címe: “Tűzdoromb – Kulcs önmagadhoz”. Ekkor kaptam Jhared Kevi barátomtól a beavatást, és a táltosnevem, amit írói álnévként is használok, s ami így hangzik: Tana Batur.

2021-ben megépült a Tűzdoromb Lélekzengető Műhely Őriszentpéteren, és még ebben az évben elindítottam a módszer képzési rendszerét, hivatalos felnőttképzési intézményként, amelynek képzésein több mint 50 doromb-terapeutát képeztem ki, akik közül néhányan már a MOGY gyógyítófalujában is megfordultak 2022-ben.

Mi a nagy célom?

A szemeim előtt egyetlen nagy cél lebeg? Minél több embert megtanítani arra, hogy hogyan kezeljék a stresszt, és segíteni nekünk egy harmonikusabb, nyugodtabb, békésebb életet élni. A doromb ebben hű segítőtársam, hiszen a gondolatfolyamot azonnal lecsendesíti, így az aggódás okozta stressz máris a múlté.

A dorombbal való hangterápia ad az egész kezelésnek egy ősies, sámánisztikus attitűdöt, ami hasonló egy igazi szertartáshoz, mégis ugyanolyan hatékony, mint a hangtállal végzett kezelés.

Amennyiben szeretnéd kipróbálni, Kérlek kattints az alábbi gombra, és foglalj időpontot.

Ha még nem állsz készen, hogy elköteleződj hozzám 90 percre, akkor olvass tovább!

Kinek való ez a fajta stresszoldás?

  • ha stresszesnek éled meg az életed,
  • ha nehezen alszol,
  • ha sokszor még éjjel is kattog az agyad valamin,
  • ha sokat aggódsz a jövőn,
  • ha azt érzed, hogy nem tudod magad eléggé kipihenni.
  • s ha mindezekkel szégyelsz pszichológushoz menni, mert attól félsz megbélyegeznek,

Akkor szívesen segítek neked.

  • Nem vagyok orvos, de ugyanúgy titoktartási fogadalmat tettem, mint egy orvos.
  • Nem gyűjthetek rólad adatot, így nem születik a találkozórol semmilyen bejegyzés vagy orvosi karton.
  • Csak egy dolgot teszek veled: dorombjaimmal oldom a stresszt.

Kitől tanultam?

Az emberi lélek működése, már a középiskolában foglalkoztatott, így érettségin a választott tantárgyam a pszichológia volt. Később egy kis hegyi faluban lettem tanító, ahol a gyerekektől tanultam a legtöbbet, s ahol intézményvezetővé is kineveztek.

A legtöbbet viszont mégis az Őrállók Alapítvány kötelékében tanultam. Jó barátom, Pfeiffer Tamás, az alapítvány vezetője, stratégiai személyiségfejlesztőként nagyon sokat segített, hogy kialakuljon a végső személyiségem, s rátaláljak az utamra.

“Amikor a tanitvány készen áll, a mester megjelenik.” Így voltam ezzel én is, mikor elindultam a hangterápia útján, sorban jöttek a mesterek, akik átadták nekem tudásukat: Bálint Györgyi, Török József és Török Nóra Csenge, Lovas András, Oldal József, Szabó Anikó néni, s végül, de nem utolsó sorban nagymamám, aki minden bajra tudott valamilyen füvet előhúzni a kamrából.

Legnagyobb tanítóm viszont mégis a beavatóm volt, aki rávilágított, hogy az életem szenvedései mind mind a beavatásom részei voltak, aki, az első találkozásunkkkor úgy mesélte el az életem, hogy sok mindenre még én sem emlékeztem belőle. Beavatásom végén pedig megmutatta az utamat: A zengetés, a róvás és a mesélés útját kell járnom. Ő adta a nevem is: Tana Batur, jelentése: Bátor Tanító.

Ez a mester nem más, mint Jhared Kevi.

Amennyiben szeretnél egy kis izelítőt kapni a doromb nyugtató hangjaiból, az alábbi gombra kattintva iratkozz fel a hírlevelemre, és én cserébe e-mail-ben küldök neked egy MP3-as relaxációs zenét, hogy meghallgatva megtapasztalhasd a doromb harmonizáló hatását.