Mit is jelent számomra a Zen? 

A Zen egy olyan dolog ami nem dolog, egy olyan cselekvés ami nem cselekvés, egy ige amiben nincs mozgás, a mozgó valami, ami valójában áll, egy állandó dolog az örök változás világában.

Úgy élheted át a Zent, hogy nem törekszel az átélésére, hanem egyáltalán nem is kell tenned semmit, Te nem is élheted át a zent, a zennek kell átélnie téged. 

Egy olyan világ a zen világa ami létezik, de nem fogható fel érzékszervekkel. Számomra egyetlen út vezet ebbe a világba, a doromb. Ez is olyan, ami létezik de nem forma, nem hang, nem íz és nem illat, a tapintása is csak addig hideg amíg a kezed hőjét fel nem veszi, utána teljesen érezhetetlen hője van hiszen az a kezed számára olyan mintha nem volna. Olyan ez amikor egy kád forró vízbe ülsz bele. eleinte csípős, égető érzés aztán szép lassan a víz hője elkezd hűlni. mikor eléri a tested hőjét abban a pillanatban olyan mintha eltűnne, nem érzed többé, mert a tested számára érzékelhetetlen. Nem meleg, és nem hideg, valami ami van és még sincs.

Pontosan ilyen a doromb. Semmihez nem hasonlító forma, és semmihez nem hasonlítható hang. Igazából a hang nem is hang, hanem érzés ami valahol a testedben születik meg. Ez a megfoghatatlan érzés a zen, amit nem lehet birtokolni, sem eladni, sem megváltoztatni, mert amint ezt megpróbálnánk, ez az érzés megszűnne, már nem lenne ugyanaz. Ezért aki nem próbálja megváltoztatni, vagy birtokolni, annak megmutatkozik teljességében. A lovakkal is így lehet bánni. Ha nem töröd be hanem a segítője, társa és szolgálója leszel akkor elfogad, ha elfogad, akkor mindent megtesz amire megkéred. A doromb egy ilyen paripa. Ha elfogadtatod magad vele akkor megmutatja az egész multiverzumot. Mindenek királyává tesz, de csak amíg szolgáló vagy, addig lehetsz király. Amint megváltozik ez a felállás a dolog megváltozik számodra. Ha nem szolgálod, nem fog szolgálni. 

Egyetlen egy dolgot tarthatsz szem előtt ezzel a szövetségessel kapcsolatban, Segítened kell Őt azzá lenni ami. 

Dorombbal nem lehet ölni, csak gyógyítani. Mert nem enged át magán gonosz szándékot, amint megszólal Békét teremt, és amint a béke létrejön, már nem munkálkodik a gonosz benned. Egyenesen megtisztít. 

Ez egyenesen olyan mint a Zen, nincs formája, sem hangja, sem illata, nem mozog mégis rezeg, energia, ami átáramlik rajtad, és csak elszenvedője lehetsz az átélésének, csak hívni tudod, de kényszeríteni nem, ez a titka a dorombnak, is, úgy mint a zennek.

Kövesd a tevékenységeimet a következőcsatornákon:

Youtube

Facebook

Instagram

Vagy tanulj meg dorombon játszani itt: Webuni tanfolyam

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s